Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΖΗΣΑΜΕ

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε το εσπευσμένο δελτίο τύπου του ΣΣΕΤΕ, για την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. 
Αφού χαιρετίσουμε την εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, και την έκδηλη πρόθεσή τους να αγωνιστούν για τα δίκια μας, όπως αυτή φάνηκε από την πολύωρη παραμονή τους στην αίθουσα και  τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους για όσα λέγονταν, θα καταθέσουμε την άποψή μας, γιατί ήμασταν εκεί, και έχουμε άποψη για τα όσα συνέβησαν. 
Πολύ περισσότερο επειδή, ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ, συμμετέχουμε στο Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, και δε θέλουμε, σε καμιά περίπτωση, να ταυτιστούμε, ούτε στο ελάχιστο, με ενέργειες, όπως η έκδοση του συγκεκριμένου δ.τ.
Πριν από οποιαδήποτε άλλη αναφορά όμως, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του συναδέλφου μας, Λεωνίδα Ζωγράφου, ο οποίος, την επομένη της συγκέντρωσης, ξεκίνησε το ταξίδι του για τη γειτονιά των αγγέλων. Ήταν παρών στους αγώνες όταν ήταν εν ενεργεία, ήταν μαζί μας στη συγκέντρωση, και τοποθετήθηκε, δίνοντας την τελευταία μάχη του για τα δικαιώματά μας.
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη: μετά την ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ., χωρίς καμιά συνεννόηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., ο Πρόεδρος συνάδ. Πορτούλας, ζήτησε από μικροφώνου να κάνουμε πορεία. 
Με παρέμβαση συναδέλφισσας, η οποία ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας, ζητήθηκε ΠΡΩΤΑ να ακουστούν οι τυχόν ερωτήσεις από τους συναδέλφους, να γίνουν οι τοποθετήσεις τους, ώστε να ακούσουν τα μέλη του Δ.Σ. τις απόψεις τους, και ΜΕΤΑ να γίνει πορεία. 
Αυτή η διαδικασία είναι η προφανέστατη, σε όλες τις συγκεντρώσεις, όλων των συνδικαλιστικών οργάνων, και απορούμε πώς την ξέχασε ο συνάδ. Πρόεδρος, και έσπευσε να κλείσει τη συγκέντρωση, προτείνοντας αιφνιδιαστικά πορεία, χωρίς προηγούμενο διάλογο με τους συναδέλφους. Ειδικά όταν, σε μια μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, με 1200 τουλάχιστον συνταξιούχους, δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ συγκέντρωση από πλευράς Δ.Σ., από την έναρξη των κινητοποιήσεων, παρ όλες τις σχετικές προτάσεις μας στο Δ.Σ.
Στη διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων, ο τρόπος με τον οποίο απαντούσαν μέλη του Προεδρείου, αρκετές φορές απαξιωτικός και αγενής,  ενόχλησε τους συναδέλφους, και υπήρξε ένταση στην αίθουσα. Ιδιαίτερα, όπως αναφέρεται και στο δ.τ. του ΣΣΕΤΕ, η ένταση υπήρχε στο επίμονο αίτημα συναδέλφων να παραμείνει ο ΣΣΕΤΕ στην αρχική του απόφαση, δηλαδή να υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις που έθετε, κυρίως αυτή του διαχειριστικού ελέγχου του ΛΕΠΕΤΕ (στο οποίο επέμεναν πολύ) και της καταβολής των οφειλομένων, και ΜΕΤΑ να πάμε σε διάλογο.
Χωρίς να υπάρξει διαδικασία τοποθετήσεων - μια συναδέλφισα μόνον πρόλαβε και τοποθετήθηκε -  ο συνάδ. Πρόεδρος ξαναπήρε το μικρόφωνο, και πάλι χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με κανέναν από το Προεδρείο ή τουλάχιστον με όλους, και ζήτησε, αιφνιδιαστικά, από τους συναδέλφους, να ψηφίσουν (δια βοής) αν θέλουν να πάμε στο διάλογο. 
Οι συνάδελφοι, αιφνιδιασμένοι από το γεγονός, περισσότερο έμειναν άφωνοι, με απορία ως προς τη διαδικασία, κάποιοι είπαν ένα ΝΑΙ, κάποιοι, πολύ περισσότεροι, είπαν ΟΧΙ. Και πάλι, με παρέμβαση συναδέλφων, υπήρξε έντονη ένσταση ως προς τη διαδικασία, και την προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των συναδέλφων (δια βοής μέσα σε μια αίθουσα χιλίων παρισταμένων), και το ζήτημα σταμάτησε εκεί, με τους συναδέλφους να εγκαταλείπουν την αίθουσα, έκπληκτοι και δυσαρεστημένοι, όπως διαπιστώσαμε και με όσους μιλήσαμε στην έξοδο.
Καμιά απόφαση δεν πάρθηκε, κανένα ΝΑΙ, και μάλιστα βροντερό, όπως το άκουσε δήθεν η πλειοψηφία του Προεδρείου, δεν υπήρξε, και μάλιστα "συνοδευμένο από συνολικό και καθολικό χειροκρότημα". 
Καλό είναι να έχουμε φαντασία στις δύσκολες μέρες που όλοι διανύουμε, αλλά να την κρατούμε για τις ώρες της ονειροπόλησής μας, και όχι για την περιγραφή γεγονότων όπου παραβρίσκονταν πάνω από 1000 άνθρωποι, κατασκευάζοντας την "πραγματικότητα" όπως μας βολεύει. Το "έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε" δε μπορεί να ισχύσει εδώ.

Υ.Γ. Δεν κατανοούμε την καταγγελία στο δ.τ. ότι " ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ". 
Αν η καταγγελία είναι γενική, θα πρέπει, εφόσον αυτή γίνεται δημόσια, να γίνει πιο συγκεκριμένη, γιατί δε μπορεί, μαζί με τα ξερά, να καίγονται και τα χλωρά, όπως λέει ο λαός, και κυρίως γιατί, πρέπει να είναι υπεύθυνη, αφού εκπορεύεται από την ηγεσία ενός συνδικαλιστικού οργάνου, και μάλιστα σε περίοδο κινητοποιήσεων, και αφορά μέλη του. 
Αν η καταγγελία αφορά τον τρόπο που περιγράφεται η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, η απάντησή μας είναι: "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί". 
 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ, δηλώνουμε υπεύθυνα, για μια ακόμη φορά, ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την αρχική απόφαση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, η οποία έχει την έγκριση των συναδέλφων, θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους και με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή, χωρίς ταλαντεύσεις και υπαναχωρήσεις, σεβόμενοι πάντα τη θέληση των συναδέλφων και τις ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου