Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΣΕΤΕ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΜΑΤΑ




ΕΚΛΟΓΕΣ    Λένε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.                     
    Και με αυτή την έννοια η απόφαση της πλειοψηφίας των 8 του ΔΣ για διενέργεια πρόωρων εκλογών στον ΣΣΕΤΕ θα μπορούσε να αποτελέσει μια δημοκρατική διέξοδο στην  απερίγραπτη κατάσταση που διέρχεται ο Σύλλογός μας ,αν η απόφαση αυτή δεν υπέκρυπτε σκοπιμότητες…     Απόφαση   που  δεν υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ανταπόκρισης στα καυτά προβλήματα των συ/φων συνταξιούχων ,αλλά από την αλαζονική  νοοτροπία  που διέπει την πλειοψηφία των 8 ότι είναι η κατάλληλη ώρα να επιλύσουν οριστικά τις διαφορές τους με την μειοψηφία των 7 του ΔΣ(και προηγούμενης δίοικησης του ΣΣΕΤΕ) που τους αντιπολιτεύεται…. και  που επίσης βαρύνονται  με σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει ο Σύλλογός μας. Γιατί και οι δύο ομάδες , δηλαδή το σύνολο του ΔΣ  ,αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων    .  Αλληλοσπαράζονται για τον μικρόκοσμό τους(την ...εξουσία !!!) και, την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι στα κάγκελα, οι συνταξιούχοι καθημερινά φτωχοποιούνται  και η χώρα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε ανικανότητα και ανευθυνότητα. Κλασσικό παράδειγμα   η (ουσιαστική) απομάκρυνση  του ΣΣΕΤΕ από την ΟΣΤΟΕ που αποτελεί  έργο  ΟΛΩΝ των παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ΑΛΛΕΣΤΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ) που παριστάνουν σήμερα την διοίκηση του –σχεδόν διαλυμένου- Συλλόγου μας...  Την ίδια ανεύθυνη στάση  δείχνουν ΟΛΟΙ και στα σοβαρά θέματα των συνταξιούχων (‘κούρεμα’ εφάπαξ  τόσο για τους 572 όσο και για τους  2500 «εθελουσίους», ‘κόκκινα δάνεια’ ,ΤΥΠΕΤ,ΛΕΠΕΤΕ, ανοικτάπροβλήματα με το ΙΚΑ κλπ) με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα όλα τα σοβαρά θέματα να είναι τελματωμένα. Ακόμα και η διαδικασία την οποία επέλεξαν,μαζεύοντας υπογραφές από τους συναδέλφους μας επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι λειτουργούν ως δυνάμεις αδράνειας και αβουλησίας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εμείς αρνούμαστε να παίξουμε το παιγνίδι τους ,μη συμβάλλοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που προτάσσουν  για να απαλλαγούν από τις τεράστιες ευθύνες  τους… Θεωρούμε ότι η προσπάθειά τους να μεταθέσουν  τις ευθύνες τους στους ταλαιπωρημένους και δοκιμαζόμενους συνταξιούχους –δραπετεύοντας μέσωτων εκλογών- θα αποτύχει! Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι θα τιμωρήσουν αυτές τις λογικές και τους εκφραστές τους…         
  Θα αναζητήσουν διέξοδο ενισχύοντας τις νέες ανατρεπτικές δυνάμεις  ανάμεσα μας.Οι Ανυπότακτοι  συνταξιούχοι θα ενωθούμε μαζί με όλους όσους θέλουν να αντισταθούν , για να γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα για να περισώσουμε ότι μπορεί  να περισωθεί!
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ,ΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ,ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΩΝΑ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ,ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ,ΨΑΡΡΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου